Glazuren

Glazuren

Bij atelier "de Heksentoer" wordt ook gewerkt met glazuren. Het betreft hier kwastglazuren, die na droging gewoon opgepakt kunnen worden zonder dat er vingerafdrukken op het werkstuk achterblijven. Deze glazuren worden gebrand op max. 1000 C. 

Er zijn een aantal gebruiksvoorwerpen voorhanden die door middel van verschillende methoden geglazuurd kunnen worden. Heeft het voorwerp veel relief dan wassen wij in met een donkere kleur en kleuren dan het motief in. Als laatste gaat er dan een laag matte doorzichtige glazuur overheen en wordt het stuk gebakken. Sgraffito is inkrassen op ongebakken keramiek. Dan wordt het voorwerp gebakken waarna het inkleuren kan beginnen. Dan wordt de glazuur weer ingebrand.

Er zijn mooie crystal glazuren in fraaie kleuren speciaal voor gladde vazen. Het is altijd weer een verrassing hoe de vaas er uit gaat zien. Een motief op de vaas tekenen en dan inkleuren en als laatste weer een matte laag glazuur aanbrengen, is ook een methode die gedaan wordt op gladde voorwerpen. 
Het betreft vazen, schalen, grote en kleine voorraadpotten en kandelaren. 
Voor de cursus geldt een bijdrage in de glazuur en bakkosten van €11.36. Het cursusgeld bedraagt €18 en de cursus duurt een hele dag. Graag zelf een lunch meenemen, koffie en thee is er wel altijd.

[Heksentoer.nl] [Cursusverloop] [Porseleinen poppen] [Keramiek] [Beren van Borg] [Glazuren] [Krantenknipsels] [Woordenlijst] [Links] [Informatie]

©2004 - 2005 stejo webdesign